Selecteer een pagina

Frank ontvangt Smart-aid award voor de beste 100 woorden over internationale samenwerking.

Op donderdag 22 november 2012 vond in Den Haag het Smart Aid Debat plaats, georganiseerd door de ontwikkelingsorganisatie Cordaid en ViceVersa, het vakblad voor ontwikkelingssamenwerking.
De deelnemers was gevraagd vooraf hun Smart idee in 100 woorden voor de TOPsector Internationale Samenwerking in te dienen.

De inzending van Frank werd gekozen tot de winnaar:

‘Time to change. Prikkels van buiten de IS-sector. Ze jeuken en bijten soms, maar het zijn impulsen waar de sector sterker van wordt. En dus beter.
Welkom in de wereld waar naast Noord-Zuid, ook Zuid-Zuid en Zuid-Noord bestaat. Waarin mensen en hun toegevoegde waarde zelf hun weg naar behoeften zoeken over de wereld, en omgekeerd. Bestaande structuren zijn ingeruild voor (gelegenheids)coalities. Waarin in Mozambique bussen uit China rijden, rijst uit India ligt, én Nederland de watersector helpt ontwikkelen. Waarin wij Tanzania helpen, en Tanzania wellicht ons met een verdienmodel voor natuurbeheer. Etcetera.
It’s vice versa now, met two to tango.’

Verslaggever Sanne van Grafhorst schrijft:
‘Tot slot rest er voor Amma Asante (…) nog een ding: het uitreiken van de Smart Aid Award voor het beste Smart Idea. De winnaar, Frank van Berkum, sluit volgens Asante het beste aan bij een idee voor een innovatieve OS-sector waarin alle partijen een rol krijgen.’ (lees meer)

Deelnemer aan het debat Reinier van Hoffen blogt :
‘It was striking that the most innovative idea came from outside the ‘sector’ from Frank van Berkum, a project manager of Oranjewoud,’ … (lees meer)